Kirke Care Aarhus

Aarhus by night

Aarhus er en af Danmarks smukkeste byer. Også om aftenen og om natten! Der er over 50 steder, hvor tørstige kan få noget til halsen. I midtbyen puster nogle af de omkring 50 000 studerende ud i midtbyen på diskoteker og barer oven på en hård uge bag bøgerne, det stigende antal hjemløse råber op på Klostertorv, escortpiger går ud af trappegange til ventende biler, narkosælgere i Audier prøver at imødekomme behovet for at blive høj og glemme tid og sted, af og til er der øretæver i luften, men først og fremmest er der FEST overalt. MEN der er også vand alle vegne! I åen, ved havnekajerne og i Aarhusbugten. Desværre har vi oplevet flere tragiske dødsfald, der relaterer sig til os som havneby.

MIDT i alt dette har en række kirker taget ansvar for at etablere en lokal afdeling af Kirke Care. For at støtte og hjælpe vores lokalsamfund til en roligere og tryggere aften/nat i byen. Siden 2016 har vi gået på gaden med nærvær, lydhørhed og omsorg i et samarbejde med Natteravnene, politi, kommune, Kirken Korshær, dørmændene og alle de andre, der har lod og del i gadelivet.

Udsatte boligområder

Vores drøm er, at Kirke Care skal brede sig til vores udsatte boligområder i Gellerup, Frydenlund, Herredsvang, Bispehaven m.fl., hvor man med en dagtime/aften indsats kan gøre en forskel for stemningen helt konkret i en bydel ved at kalde alle de gode historier frem. Dette vigtige arbejde har vist sit værd i andre dele af landet, og det er et arbejde, som har de civile myndigheders store opmærksomhed.

Bestyrelsen Kirke Care Aarhus

Formand: Ove Sørensen, Metodistkirken

Kasserer: Svend Ove Bøhm, Folkekirken

Sekretær: Charlotte Nymann Madsen, Folkekirken

Menige medlemmer: 

Britta Jensen, Folkekirken

Kirke Care Aarhus – etableret i 2016 - har følgende medlemskirker:

Metodistkirken, Aaby kirke, Elsted kirke, Fredens kirke, Harlev-Framlev kirke, Hasle kirke, Kasted kirke, Langenæs kirke, Ravnsbjerg kirke, Risskov kirke, Skjoldhøj kirke, Tilst kirke og Vor frue kirke.

Endnu flere folkekirker, frikirker og kirkelige foreninger i Aarhus og omegn er velkomne som medlemmer i Kirke Care Aarhus.

Ønsker man som kirke eller kirkelig forening at være med, skal man kontakte formand Lars Lindgrav Sörensen.

Ønsker man at være Kirke Care frivillig og evt. komme med på en prøvetur en fredag i byens natteliv kontakt koordinator Charlotte Nymann Madsen. Vi mødes fast i UngK – ungdomskirken på Nørre Allé.

Det er ikke tidskrævende at være Kirke Care frivillig!

Det mest tidskrævende er deltagelse i det obligatoriske intro-kursus - med undervisning af Kirke Care konsulenter, Natteravnene, politiet, kommunen m.fl.. (ca. 25 timer).
Når først Kirke Care kursus er gennemført, er man som Kirke Care frivillig kun på gaden med et team 4-5 timer ca. en gang om måneden.

Kirke Care Aarhus kontakt:

Koordinatorer:
Charlotte Nymann Madsen, 3060 5438
Lis Kjær Sørensen, 2238 8172

Mail: Aarhus@kirkecare.dk

Citater

Charlotte - frivillig Kirke Care Aarhus: 

"I hverdagen jager jeg sted med et fast mål for, hvor jeg går hen. I Kirke Care slentrer jeg afsted med det formål at møde mine medmennesker. Dér går jeg på må og få, eller der hvor Herren leder mig. Dér får jeg øje på min næste. Det har fået mig til at stoppe op og tænke på, hvad jeg dog går glip af, når jeg ikke er sammen med Kirke Care - måske jeg i hverdagen, skal blive bedre til at slentre og stoppe op!"

 

Therese - frivillig i Kirke Care Aarhus:

"Jeg kommer mere tæt på Jesus og forstår bedre hans tre års mission på gaderne blandt folk. Jeg får bedre forståelse for de unges livsstil, og deres valg om at være på gaderne alene om natten, hvor de indtager byen. Byen åbner sig om natten i weekenderne og viser sin skønhed.”